Eric Stornebrink​

Al op zeer jonge leeftijd ben ik door mijn vader besmet met het luchtvaartvirus. Het door mij meest begeerde speelgoed waren de door hem uit hout gesneden vliegtuigjes. Met mijn vliegtuigje in de hand zo hard mogelijk rennen om de propeller in beweging te krijgen.

Later reed ik regelmatig op de fiets van Bergen op Zoom naar vliegveld Seppe en vliegbasis Woensdrecht om hopelijk een (zweef)vliegtuig te zien opstijgen of landen.

Uiteindelijk ben ik rond mijn dertigste lid geworden van de West Brabantse Aeroclub (WBAC) en heb ik op alle type zweefvliegtuigen gevlogen. Ik ben een aantal jaren bestuurslid geweest van de WBAC. Een enerverende tijd.

Uiteindelijk ben ik in 2005 gestart op EBHN Hoevenen (B) met ULM-vliegen. ULM staat voor Ultra Light Motorized. Ik heb lessen gevolgd op een Rans S6, Eurofox en FK-9. In 2006 ben ik gestart met de bouw van mijn eigen ULM-vliegtuig: de Ultracraft Calypso 2a, uitgerust met een BMW R1150 GS motorblok met riemreductie. Dit toestel is demontabel en handig te vervoeren. Ik heb er vele honderden uren met veel plezier in gevlogen. Meestal solo.

Een vriend van me heeft een MC30 Luciole van de Franse constructeur Michael Colomban gebouwd. Een prachtig toestel dat ik zelf ook graag wilde hebben maar het bouwen hiervan is geen sinecure. Het is moeilijk om aan de juiste materialen te komen.

Zoekend op internet ontdekte ik in 2017 de SD-1 Minisport van Ing. Igor Špaček. Ik was meteen enthousiast! Toen in Hünsborn (D) een meeting plaats vond van de SD-1 Minisport ben ik daar heen gevlogen om al die SD-1’s te aanschouwen. Ik heb in diverse toestellen gezeten, gesproken met bouwers en/of vliegers en de verhalen van iedereen die ik sprak zorgde dat mijn enthousiasme alleen maar groeide.

Thuis gekomen heb ik mijn bevindingen met de Luciole-vriend besproken, heb ik inmiddels nog een vlieger weten te enthousiasmeren en het resultaat was een “serieproductie” van 3 SD-1’s.

We zijn in december 2017 gestart met de bouw en nu, mei 2018, is het eerste toestel nagenoeg klaar.

In België was de SD-1 Minisport nog niet toegelaten door de DGLV. Tijdens het verzamelen van alle data, testrapporten, berekeningen, etc. is het plan ontstaan om het exclusieve dealerschap van Špaček planes aan te gaan. Dit was de aanleiding om op 10 oktober 2017 StornoWings in te schrijven als bedrijf in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Met behulp van de BULMF de aanvraag voor de “arca” (toelating tot het luchtruim) ingediend en een maand later heb ik de typetoelating 2018/210 voor 7 modellen ontvangen.

Door mijn jarenlange aanwezigheid en passie heb ik een mooi netwerk opgebouwd van vliegers en bouwers. Dit netwerk zet ik om mijn (toekomstige) klanten z goed mogelijk te helpen met het verwezelijken van de droom om zelf een vliegtuig te bouwen én te vliegen!

CONTACT INFO
Address:
 

Eenlandsweg 46 
4661 LK Halsteren 
The Netherlands
Mobile: 
+31-6-37560047
Email:
info@stornowings.eu

Sluit Menu