SD-1 Minisport

Ontwerpfilosofie
Het gewicht van een vliegtuig heeft een directe invloed op de prestaties. De ontwerpfilosofie van de SD-1 is om een zo licht en eenvoudig als mogelijk vliegtuig te bouwen, dat goede prestaties heeft en ook geschikt is voor een beginnende piloot.
Historisch gezien zijn de lichtste vliegtuigen altijd van hout gemaakt. Elke jongen heeft wel eens geprobeerd een houten vliegtuig of boot in elkaar te lijmen. De SD-1 is eigenlijk gewoon een groter model, dus de gemiddelde bouwer zou zonder problemen het vliegtuig moeten kunnen bouwen.

De ontwikkeling van nieuwe materialen gaat non-stop door. We zien tegenwoordig producten die gemaakt worden van koolstofcomposieten. Deze zijn ongelooflijke sterk en licht in gewicht. De sterkte / gewicht-verhouding komt het best tot z’n recht op plaatsen met een hoge belastingsconcentratie zoals hoofdliggers en dergelijke. De beste eigenschappen worden bereikt met pultrusietechnologie. Dit volledig geautomatiseerde proces garandeert een constante kwaliteit van de productie en mechanische eigenschappen. Dit is de reden waarom we het gebruiken in hoofdliggers en versterking van de romp. De hoofdligger van de vleugel weegt 2 kg (ultieme belasting 7,5 g). De MTOM / lege gewichtsratio bereikt een waarde van 2,1.

Het ontwerp is zo eenvoudig mogelijk. De ribben van de vleugel en hoogteroer zijn gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen. Het hele toestel is bedekt met multiplex de composieten worden alleen voor de op de complexe vormen gebruikt.

Het vermogensbereik van de motor is van 23 tot 50 pk, wat moet voldoen aan de eisen van elke piloot. De montage en demontage van het vliegtuig kan door één persoon in een korte tijd worden uitgevoerd. Het vliegtuig voldoet aan de eisen van zowel FAI UL- als LSA en  de UK-SSDR regels alsmede de nieuwe Duitse voorschriften tot 120 kg.

Het doel van ons bedrijf is de best mogelijke ondersteuning voor bouwers van dit vliegtuig te verlenen en promotie van de “kleine luchtvaart” voor iedereen.

Vleugel
De vleugels hebben een profiel van het type GA 37U-A315. Het bestaat uit een composiet hoofdligger met carbon afwerking waarop gelijmde ribben zijn gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen. Het geheel wordt bedekt met 1 mm multiplex.

Vleugeltippen zijn gemaakt van geëxtrudeerde polystyreen met glasvezel versterkingen of voorgevormd vacuüm sandwich delen vervaardigd met vacuümzak-techniek. Het gewicht van de geschilderde vleugelhelft is 12 kg (27 lbs). De verbinding van de vleugels met de romp wordt gemaakt door middel van twee hoofd- en twee hulppennen. Het monteren van de vleugels duurt 10 minuten, de demontage zo’n 10 minuten. De verbinding van flaperons met bedieningselementen wordt uitgevoerd door de bedieningspen eenvoudig in de sleuf te steken.

Romp
De romp is van een houten spant verband-ontwerp en is van verwegend 15 x 15 mm bekleed met multiplex van 0,8-3 mm dikte. De rugleuning van de pilootstoel is hellend bgepositioneerd, onder een hoek van 40 °. Dit zorgt voor comfort, ook voor een 185 cm (6,1 ft) lange piloot in standaardversie.

De hoogte van de cabine kan indien nodig worden gewijzigd voor een langere piloot (tot 2 m piloot in XL-versie – zie de volgende map). De binnenbreedte van de cockpit op schouderhoogte is 54 cm (21,3 “). De triplex tunnel met vleugel en hoofdwielpoten (Taildragger)) bevindt zich onder de pilootknieën.

Het bagagecompartiment van 40 l (1,5 ft3) bevindt zich achter de verwijderbare rugleuning. Extra bagageruimte kan worden gemaakt  achter het spant achter de piloot wanneer het reddingsysteem niet wordt gebruikt. De composiet cabinekap met een  polycarbonaat voorruit van 1,5 mm dikte opent naar de rechterkant en kan  worden voorzien van een slot. De NACA-inlaat voor ventilatie bevindt zich aan de rechterkant van de cabinekap.

Instrumenten 
Het vliegtuig is meestal uitgerust met elementaire vliegende instrumenten – vliegsnelheid indicator, hoogtemeter, kompas, vario en slip indicator, analoge klokjes of digitaal (MGL-Vega) maar ook de meer geavanceerde EFIS-systemen zijn mogelijk. Er is voldoende ruimte voor elke combinatie van motorinstrumenten. Er is plaats voor COM-transceiver en transponder met een installatiediameter van 57 mm op het instrumentenpaneel. De COM-antenne is ingebouwd in het casco.

Elektrisch systeem
Het elektrische system bestaat uit een batterij die opgeladen wordt door een wisselstroomdynamo. Alle motorkits zijn zo uitgevoerd. Het is mogelijk om een ​​12V-aansluiting op het instrumentenpaneel te plaatsen voor GP

Reddingssysteem
Het is ook mogelijk om het vliegtuig zonder reddingsysteem (BRS) te bouwen.

Het vliegtuig zou kunnen worden uitgerust met reddingsysteem GRS 4/240, Magnum 300 of een vergelijkbaar gewichtsbereik. De container van het reddingsysteem is bevestigd aan het schot van de romp achter de rug van de piloot. De voorste kabels zijn bevestigd aan de ophangpunten van de bovenste motorsteun. Een extra kabel is bevestigd aan de romp achter de cabine. Als een lichte motor is geinstalleerd, (B & S, Hirth F-33) is het reddingsysteem op de firewall gemonteerd.

Brandstof systeem
De geïntegreerde tank met een capaciteit van 35 l wordt achter de firewall geplaatst. Het is gemaakt van glasvezel-PVC schuim sandwich-techniek.
Controls
De horizontale staart en flaperons worden bediend via duwstangen en kruiskoppeling. De flaperon-bedieningsmechaniek zit onder de stoel. Het roer wordt bestuurd via kabels met een diameter van 2 mm.

Staart
De volledig beweegbare horizontale staart (HT) heeft een anti-servo-vlak en is statisch uitgebalanceerd. De staart is van dezelfde constructie als vleugels. De composiet hoofdligger is verbonden met polystyreen ribben en multiplex huid. De trimveer zit onder de pilotenstoel. Demontage van HT wordt uitgevoerd door ontkoppeling van bedieningsstangen en lipstangen en uittrekken van de pen. Het kielvlak heeft een hoofdcomposietboom met koolstofkappen en een HT-scharnier.

Onderstel
Kan worden uitgevoerd in de TD-, TG- of TGC-versie. Zie de beschrijving in de volgende mappen.

Motor
Het is mogelijk om elke motor te gebruiken met een vermogensbereik van 24-50 HP met een maximum gewicht tot 42 kg (93 lbs) te gebruiken. Zie beschikbare motorkits.

VERSIES

TD STAARTWIEL
TG neuswiel nietgestuurd
TGC neuswiel gestuurd

CONTACT INFO
Address:
 

Eenlandsweg 46 
4661 LK Halsteren 
The Netherlands
Mobile: 
+31-6-37560047
Email:
info@stornowings.eu

Sluit Menu