SD-2 SportMaster

De SD-2 SportMaster is een hoge prestatie ULM/MLA-vliegtuig met twee zitplaatsen naast elkaar.
Het is ontworpen in overeenstemming met de LTF-UL / UL-2-voorschriften, maar zou ook kunnen worden gebruikt als het LSA- of Experimentele vliegtuig.
De belangrijkste nadruk wordt gelegd op hoge prestaties + lading + comfort tegen de laagst mogelijke prijs.

Romp
De romp is van een houten driehoeksverband ontwerp met overwegend 15 × 15 mm houtdelen bedekt met multiplex van 1,5-3 mm dikte. De rugleuning van de pilootstoel is hellend onder een hoek van 40 °. Beide stoelen zijn uitgerust met, in de lucht, verstelbare pedalen met een bereik van 150 mm. Deze zorgen voor comfort ook voor een 2 meter (6.6 ft) lange piloot. De binnenruimte van de cockpit op schouderplaats is 117 cm (46 “). De triplextunnel met vleugels en hoofdwielen onderstel bevinden zich onder pilootknieën. Het bagagecompartiment van 190 l (6.7 cb ft) en 20 kg / 44 lbs capaciteit bevindt zich achter de stoelen

Vleugel 
Voor de beide vleugelhelften is het profiel GA 37U-A315 is toegepast. Het bestaat uit een full carbon composiet hoofdligger waarop gelijmde ribben zijn bevestigd,gemaakt van XPS. De samengestelde integrale brandstoftank is gelijmd op de hoofdligger. De rest is bedekt met 1,5 mm multiplex. De vleugeltips zijn gemaakt van sandwich van glas / PVC-schuim. Grote “slotted flaps” is gemaakt van carbon / PVC-schuim sandwich. De statische, uitgebalanceerde rolroeren zijn van multiplex / XPS-schuimconstructie. De verbinding van de vleugels met de romp wordt uitgevoerd door middel van twee hoofd- en twee hulppennen. Het demonteren van de vleugels van de romp duurt 10 minuten en de montage duurt 15 minuten.

Staart 
De volledig beweegbare horizontale staart (HT) heeft een elektrisch bediende anti-servo / trimtab en is statisch uitgebalanceerd. Staart  is van dezelfde constructie als vleugels met een composiet hoofdligger welke is verbonden met polystyreen ribben en multiplex huid. Demontage van HT wordt uitgevoerd door ontkoppeling van bedieningselementen en lipstangen en uit de pen. Het kielvlak heeft een hoofdcomposietboom met koolstofkappen en een HT-scharnier.

Controls 
De horizontale staart en rolroeren worden bestuurd via duwstangen en kruiskoppelingen. Het richtingsroer wordt bestuurd via kabels. De kleppen worden mechanisch bediend via de hendel op de middenconsole.

Motor 
Het is mogelijk om elke motor met vermogensbereik van 65-120 PK tot 110 kg (243 lbs) te gebruiken. De R 912 ULS2-motor (100 pk) wordt gebruikt in een prototype

Landingsonderstel
Het landingsgestel heeft een stuurbaar neuswiel van 300 mm DIA. De hoofdwielen van 350 mm DIA zijn gemonteerd op vrijdragende glasvezelcomposiet veerpoten. Hydraulische remmen worden bediend door middel van de hendel op de middenconsole.

CONTACT INFO
Address:
 

Eenlandsweg 46 
4661 LK Halsteren 
The Netherlands
Mobile: 
+31-6-37560047
Email:
info@stornowings.eu

Sluit Menu