Zelfbouw

ZELFBOUW.
Spacek planes heeft voor de SD-1 Minisport een aantal kits samengesteld. Voor iedere zelfbouwer is er een geschikte kit beschikbaar.

Rudderkit:
Dit is de kit van het richtingsroer. Tijdens de bouw hiervan komen alle materialen, technieken en je eigenvaardigheden samen voor de start van de bouw van je eigen vliegtuig. Eenmaal klaar met deze kit , zal je deze gebruiken als richtingsroer.
Heb je de smaak te pakken of ben je overtuigd van je eigen kunnen dan zijn de volgende kits beschikbaar:

De basis-kit:
Deze kit bevat de hoofdliggers van de vleugels en de HT (Horizontal Tail). Deze zijn door de fabriek met behulp van carbon composieten gemaakt. Deze hoofdliggers kunnen niet zelfgemaakt worden. Spacek planes kan alleen zo de sterkte van de constructie garanderen. Heb je deze eenmaal aangeschaft, dan kun je op jacht gaan naar de geschikte materialen om te starten met bouwen.

De basis-kit +:
Deze kit is gelijk aan de standaard basiskit. Alleen de tunnelbak waar de hoofliggers in komen wordt dan door de fabriek reeds gemaakt en samen met de hoofdligger pasgemaakt voor de hoofdbouten. Dit precieze werkje om de juiste stand/hoek te bepalen is dan al op de fabriek gedaan. Tevens bespaar je je de aanschaft van een ruimer van 12 mm.

De materiaalkit gereduceerd:
Deze kit heeft alles in zich om een volledige SD-1 Minisport te bouwen. De hoofdliggers, alle composiet schaaldelen, Cockpitkap met Lexan-glas, carbon/fiber stoelzitting, alle metaaldelen zoals bouten, moeren, kabels, stuurstangen, onderstel, wielen, brandstoftank. Gereduceerd omdat de kit geen hout en epoxylijm bevat.

De materiaal kit (standaard):
Deze kit bevat alle onderdelen zoals in de “materiaalkit gereduceerd” is beschreven, maar dan inclusief het hout en epoxylijm.

De 51% kit:
In sommige landen kent men de 51% regel. Een gedeeltelijk door de fabriek gebouwde kit. De vleugels zijn gemaakt, alleen, een zijde dient nog aangebracht te worden. Dit t.b.v. de inspectie. De vliegtuigromp is bijna volledig afgebouwd. Verder wordt deze kit ook weer met alle materialen geleverd om de SD-1 Minisport af te bouwen.

De Quick-Build kit:
Deze kit bevat alles om snel je eigen toestel te bouwen. Alle delen zijn reeds gebouwd, vliegtuigromp, de vleugels, Horizontal Tail. Alleen het sluiten en aanbrengen van diverse onderdelen alsmede de assemblage van de metaaldelen, stuurorganen en cockpitkap, onderstel e.d. moet nog worden uitgevoerd. Dan rest alleen nog het schuren, plamuren en schilderen/spuiten van het toestel.

Al deze kits zijn zonder FWF-kit. (Fire Wall Forward). Dus zonder motorkap, motorsteun, motor en propeller.

CONTACT INFO
Address:
 

Eenlandsweg 46 
4661 LK Halsteren 
The Netherlands
Mobile: 
+31-6-37560047
Email:
info@stornowings.eu

Sluit Menu